63 days to go

Lähtölaskenta pentujen tuloon on siis alkanut; Savu on eilen ja tänään astutettu Nemolla onnistuneesti, tarkoitus on vielä huomenna antaa Nemon astua kerran. Sen seurauksena Savu jää nyt siis lomalle treeneistä ja kisahommat siirtyvät keväämmälle. Onneksi lenkeillä voi käydä vielä pitkän aikaa aivan normaalisti, eikä kotona tapahtuvaa aivotyötä ja aktivointia estä mikään.

Savun tärpit tulivat oppikirjamaisesti ajallaan, 13. päivänä juoksun alusta. Olen saanut Nemon meille tänne ”astutuslainaan” viikoksi ja oli mukava että koirat pääsivät tutustelemaan ja leikkimään keskenään rauhassa monta päivää ennen astumista. Nemolla on kotonaan kaverina leikkaamaton narttukoira, joten se on tottunut juoksuisen nartun hajuun eikä turhaan yrittänyt astua Savua ennen tärppejä – fiksu poika. Tärpit kyllä huomasi selvästi Nemon muuttuneesta käytöksestä sekä Savun flirttailusta :). Olen erittäin tyytyväinen Nemon sukupuoliviettiin: treenikentällä sen menoa ei haittaa yhtään juoksuiset nartut (vaikka niillä olisi tärpit päällä) – silloinhan ollaan töissä eikä keskitytä tyttöjen liehittelyyn. Mutta nyt kun Savulle napsahtivat oikeat päivät kohdilleen, ei ollut epäilystäkään sen astumishaluista vaan pienen kosiskelun jälkeen hyppäsi selkään ja alkoi hommiin. Eli juuri sellainen kuin mielestäni uroksen pitääkin olla.

Vuosi vaihtui meidän laumassa rauhallisesti hyvän purtavan ja seuran merkeissä. Raketteja ei ammuttu kuin ihan muutama, pihalla ehdittiin ihailla myös hetken verran naapurien ampumia. Meillä onneksi kukaan koirista ei pelkää raketteja ja niiden pamauksia, joten uudenvuodenaatto ei aiheuta mitään sen erityisempiä toimenpiteitä; ihan samalla tavalla eletään kuin vuoden muinakin päivinä.

Vuoden 2014 tavoitteita olen yrittänyt viime päivinä pohdiskella. Olen itse harrastajana sellainen, että haluan selkeät tavoitteet joita kohti mennään. Muutoin treenimotivaatio on mitä on, eli minusta ei ole ”höntsäilijäksi”. Tämä ei tarkoita otsa rypyssä treenaamista, vaan harrastamisen pitää olla hauskaa sekä minulle että koiralle. Mutta on mukava huomata tavoitteiden lähenevän ja täyttyneen ja pyrkiä taas kohti uusia haasteita.

Lillin kanssa tavoitteena on tietysti suoriutua hyvin sen ihka ensimmäisistä SM-kisoista. Sanotaanko vaikka että voitaisiin pyrkiä finaaliradalle pääsyyn. MM-karsinnat on myös ohjelmassa, mutta niihin ei ole mitään sen ihmeempiä tulostavoitteita. Lisäksi Lillin kanssa suunnitelmissa maaliskuulle ensimmäiset tokokisat. Hienoa olisi jos tänä vuonna saataisiin TK1 mutta saa nähdä miten sen suhteen käy, kun tuo aksa on kuitenkin se ykköslaji. Savulla tavoitteena kisauran avaus ja kolmosiin nousu mahdollisimman pian (tavoite on myös, että heti kolmosiin noustua voidaan siellä kisata ”täysillä” eli haluan että Savu on kisauran alkaessa valmis kolmosten radoillekin, ei vain ykkösten kaahailuun). Savulla ehkä myös tokopuolen kisailu jos sille jää aksahommista aikaa. Simolla on Watille selvät suunnitelmat: BH-koe nyt keväällä/kesän alussa ja jälkikoe viimeistään syksyllä.  Mahdollisesti myös agilitykisoja. Tempon kanssa heillä syksyllä kisauran avaus agilitykisoissa.

Tavoitteena on myös viettää aikaa koirien kanssa metsäpoluilla, hiekkakuopilla, omalla pihalla, kisareissuilla, patikoimassa & vaeltamassa, mökillä… Tavoitteena on saada maailmalle kyvykkäitä ja potentiaalisia pentuja ja löytää niille hyvät kodit. Tavoitteena on nauttia toisinaan elämästä laiskotellen sohvalla tai riippumatossa ulkona, tehdä koko perheellä kesälomareissu jonnekin päin Suomea, käydä talvireissulla Lapissa koko sakilla… Tavoitteena on saada hienoja kokemuksia  ja nauttia elämästä! :)