Tehtäiskö kahvila

Siskontyttöni on tullut tätiinsä luovuudessa ja tykkää kovasti askarrella. Hän käykin meillä varsin usein kylässä vaikka asuukin pohjoisessa. Kyläilyreissulla on ohjelmassa aina jotain kivaa askarreltavaa, usein liittyen nukkekotiin/sylvanian-hahmoille. Välillä kännykkääni tipahtelee whatsapp-viestejä, joissa toivotaan sylvanioille uutta sohvaa/jääkaappia/pöytää/sänkyä/ruokia/jne. Luotto tädin taitoihin vaikuttaa rajattomalta, heh!

Viimeisimmällä vierailulla muutama viikko sitten oli ohjelmassa kahvilan ja sinne asiaankuuluvan tilpehöörin teko. Pohjaksi otimme Jyskistä ostetun puisen säilytyslaatikon. Laatikko kyljelleen ja kahvojen tilalle sahattiin kuviosahalla ikkunat. Kuviopapereista siskontyttö sai valita makunsa mukaan tapetit ja lattian jotka liimattiin paikoilleen. Bilteman sytyketikut ovat luottokamaa (vieläköhän niitä myydään? Itse hamstrasin useamman pussin muutama vuosi sitten), ja tälläkin kertaa niistä tehtiin ikkunoihin puitteet sekä karmit, mitkä näkyvät lopussa olevissa kuvissa.

Kahvilaan piti toki saada myös kalusteet. Tuttuun tapaan ne tehtiin 5mm paksusta koivuvanerista, jota tämä täti pitää varastossaan nimenomaan kyseistä tarkoitusta varten. Täytyyhän nukkekotiin saada huonekaluja! Sahaan kappaleet kuviosahalla ja napsuttelen kokoon paineilmakäyttöisellä viimeistelynaulaimella. Kalusteet ovat nopeita ja helppoja tehdä näillä välineillä.

Tällä kertaa askarreltiin kahvilan myytäville ruuille vitriini (alla), myyntitiski ja vaaleanpunainen sohva. Vihreän divaanin olin tehnyt jo etukäteen. Kävimme myös ostosreissulla Helsingissä Minimaailman myymälässä josta löysimme ihanat, valkoiseksi maalatut, metalliset kiikkutuolin ja pikkupöydän.

Pikkutyttöjen mielestä tietysti more is better mitä tulee glitterin, timanttien ja kaiken koristelun puoleen… Näin ollen myös kalusteisiin laitettiin pientä blingiä. Tigeristä löytyi hauskaa hologrammikartonkia päälle.

Ruuat sekä astiat (pl. posliininen teeastiasto) valmistuivat Fimo-massasta. Vitriinin päälle olevat jäätelöannokset ja niiden ”lasikupit” sekä tiskillä olevat mehupullot tehtiin resiinin avulla. Päälle pursotettiin ”jäätelöä” massasta joka oli juuri tällaiseen koristeluun tarkoitettukin. Muutaman päivän aikana saatiin aikaiseksi iso läjä kaikkea pientä myytävää kahvilaan, kuvassa vain murto-osa harmittavasti. Kotimatkalle lähti onnellinen siskontyttö matkalaukku täynnä!