Vähän on ommeltu

Jos olisin ollut fiksu, olisin käyttänyt äitiyslomani alun (kun vauva vielä viihtyi mahan suojissa) kaiken liikenevän ajan ompelukoneen ääressä vauvanvaatteita tehden. Tuolloin tuli naiivina esikoisen odottajana ajateltua, että ompeluhan onnistuu varsin mainiosti silloin, kun vauva nukkuu päiväunia. Eihän ne vauvat muuta kuin syö ja nuku… Eipä vissiin.

Onneksi jotain tuli kuitenkin jo tuolloin tehtyä. Nimittäin näitä vauvanvaatteita tarvisee näköjään olla ihan jäätävä määrä. Pesukone pyörii joka päivä ja siitä huolimatta huomaan yhtäkkiä, että yhtään puhdasta bodya ei ole. Puklun ja muiden eritteiden määrä on järkyttävää.

Äitiyspakkauksessa tuli kyllä perusvaatteita, mutta vain muutama per koko. Aloitimme sairaalasta kotiutuessa koolla 50 ja 56 mallista riippuen, nyt neljän kuukauden iässä mennään jo koossa 68. Karkeasti siis koko per kuukausi. Hyvä määrä on ollut noin kymmenen bodya ja housuja per koko. Lisäksi haalareita, sukkia, pipoja, tumppuja, ulkovaatteita…

Olkoonkin, että vauva näköjään vie paaaaljon enemmän tunteja vuorokaudesta (oli mm. erittäin pitkä vaihe, jolloin vauva ei nukkunut päiväsaikaan missään muualla kuin sylissäni) mitä alunperin tuli hölmönä ennakoitua, niin ompelukone on laulanut säännöllisesti. Kun kaavat on valmiiksi piirretty ja koneissa langat jne. hollilla, niin perusbodyn tekaisee näköjään noin kolmeen varttiin. Hankittuani peitetikkikoneeseen kantinkääntäjän lyheni aika puoleen tuntiin. Oli muuten hyvä hankinta eikä edes kallis! Huomasin tässä eräänä päivänä, että pikku-ukolla on enemmän äitinsä ompelemia vaatteita kuin kaupasta tulleita!

Bodyihin on löytynyt hyviä kaavoja Ottobre-lehdistä, joskin olen muokannut suurimman osan omaan makuun sopiviksi. Meillä ei käytetä juurikaan muita kuin kietaisubodyja joten en ompele muita malleja. Yöhaalareihin löytyi kiva kaava jujunan kaavapaketista, samoin legginseihin. Piirsin itse myös kaavan baggy-housuihin. Muina ompeluksina vauvalle on tullut tehtyä mm. neliöliina kantamiseen ja leikkimatto (myös tuoreelle serkulleen lähti tällainen eri värissä).

Yllättävän paljon sitä saa aikaiseksi kuitenkin niiden lyhyidenkin päiväunien aikana kun pistää tuulemaan! Pikku-ukkokin on jo tottunut ompelukoneen hurinaan taustalla.

Tässä ei vielä kantinkääntäjä ole käytössä.

Myös kangasvarasto tuli järjestettyä jossain mielenhäiriössä uuteen uskoon. Nyt kymmenien pussukoiden ja nyssyköiden sijaan kankaat ovat rullilla kangaslaaduittain. Helpottaa kyllä ja inspiraation tultua on nopea valita sopiva kangas!