Ensimmäiset muotokuvat

Enimmät univelat pentujen alkutaipaleesta alkaa olla kuitattu ja vihdoinkin on aikaa päivittää blogia – ja ottaa valokuvia! Pennuilla on nyt siis kaikki asiat oikein mukavasti ja painoakin kertyy jatkuvasti lisää; viimeinenkin pentu ylitti maagisen 1000 gramman rajan viikonloppuna. Ja se pieninkin pentu taitaa tätä kirjoitettaessa olla jo reilusti yli 1100 grammaa. Ruoka maittaa kaikille loistavasti. Aika kauas on päästy tästä kuvan tilanteesta (kuva otettu noin 30 sekuntia ensimmäisen pennun, Nopsan, syntymän jälkeen):

Nopsa heti syntymänsä jälkeen

Maanantain projektina oli ottaa ensimmäiset potretit pentusista. No eihän se putkeen mennyt mutta yritys oli hyvä. Suurin ongelma tässä on tietenkin valon määrä sisällä. Jos valoa riittäisi, niin aukon ja valotusajan kanssa voisi pelata ihan vapaasti. Mutta kun kamera on vanha (ISO 800 on suurin asetus mitä kehtaa käyttää ilman merkittävää kuvan rakeisuutta) ja kohteet melko eläväisiä, niin käteen jää luu: kuvat joutuu ottamaan joko liian pitkällä valotusajalla tai liian kapealla syväterävyysalueella. Salamavalojen käyttökään ei tule kyseeseen näin pienillä pennuilla, kunnes kuulen silmiin erikoistuneelta eläinlääkäriltä, että salaman käyttö ei aiheuta pentujen silmille haittaa.

Kuvausmiljööksi valikoitui makuuhuone: aurinko paistoi sopivasti huoneen ikkunasta sisään, mutta ei suoraan sängylle missä kuvat oli tarkoitus ottaa. Alustaksi valitsin valkoisen studiokankaan – silläkin uhalla että joku pennuista jättäisi siihen haisevan protestin joutumisestaan valokuvamalliksi. Totesin kyllä nopeasti että paksu huopa tai yksivärinen vinyylimatto olisi ollut tasaisempi ja siten parempi tausta. Valon määrää yritin vähän lisätä laittamalla yhden reflektorin heijastamaan auringonvaloa pentuun. Eihän se riittänyt, mutta onpahan nyt edes jotkut kuvat pennuista. Ensi kerraksi jää siis paljon parannettavaa: parempi tausta, suurempi syväterävyysalue, enemmän täytevaloa varjon puolelle… Ja vähemmän selityksiä!

Mutta tässä vihdoin Savun ja Nemon pentusten kuvat. Kaikki pennut jo kävelevät varsin hyvin ja ovat kovin eläväisiä, mutta tällä kertaa valo(tusaika) ei riittänyt muuhun kuin pönötyskuviin. Action-kuvien aika olkoon siis myöhemmin. Olkaapa kuitenkin hyvät, pennut ykkösestä kuutoseen!

1-Nopsa

Ykkönen, ”Nopsa”

2-Kiri

Kakkonen, ”Kiri”

3-Into

Kolmonen, ”Into”

4-Viima

Nelonen, ”Viima”

5-Vinha

Viitonen, ”Vinha”

6-Sisu

Kuutonen, ”Sisu”

 

2 thoughts on “Ensimmäiset muotokuvat

  1. anoppi

    hienoja kuvia ja ihanat pennut!! taidan tulla kuvausoppiin joku päivä…

  2. Niina

    Ihania kuvia. Tullaan katsomaan livenä sitten kun saadaan :)

    Terveisin Niina-täti