Epistelyä

Lauantaille olin lupautunut tuomaroimaan OKK:n epikset. Uusi halli oli vetänyt väkeä liikkeelle ennätyspaljon, varmaan pohjaa ja esteitä halusi moni tulla tsekkaamaan ennen ensi viikonlopun virallisia kisoja. Makseja taisi olla sekä mölleissä että kisaavissa reippaasti yli 30, ja minejä sekä medejäkin miltei yhtä paljon. Tuomarointi kävin melkein jo työstä! Kaikki kunnioitus siis virallisille tuomareille, jotka jaksavat seistä viikonlopusta toiseen kentällä arvostelemassa ratoja, jotta me muut saamme kisata! Epiksissä oli helppo möllirata (putkia ja hyppyjä) sekä noin 2-luokan tasoinen kisaavien rata, jolla kepit olivat pöydän kanssa vaihtoehtoisia, jotta möllitkin pääsivät kisailemaan.

Valitettavasti Simon työreissu osui juuri samalle päivää, ja omat koiramme uhkasivat siis jäädä ilman kartturia. Onneksi Henna pelasti meidät ja lupautui kurvailemaan ratoja Watin, Savun ja Lillin kanssa! Nämä olivat siis Watille (muistaakseni) toiset epikset, ja tulivat tarpeeseen, sillä kisaura olisi tarkoitus avata heti joulun jälkeen. Wattihan on jo miltei täysin kisavalmis – kepeissä hiomista, mutta niistä enemmän toisessa postauksessa. Henna starttasi siis Watin kanssa mölleissä, samoin Savun kanssa jotta sai vähän tuntumaa siihen. Mölliradat sujuivat varsin mukavasti, mutta tuloksia en siinä tohinassa painanut mieleeni. Watille taisi tulla kielto jostain, siis 5 tai ehkä 10? Savulle kai nolla, mutta kisaavana ei tietenkään laskettu tuloksiin. Watin istuessa lähtöön se bongasi minut keskeltä kenttää ja tuijotti silmä kovana. Hetken ehdin jo ajatella, että radasta ei tule mitään vaan se lähteekin juoksemaan minun perääni, Henna kun ei ollut koskaan ennen Watin kanssa aksaillut. Vaan mitäpä vielä, kun Henna antoi lähtökäskyn unohtui siltä kaikki muu ja pääasia oli että radalla pääsi menemään LUJAA. Hauskaa sillä näytti olevan! Positiivista oli, että meno oli todella hallittua ja Hennan rauhallisessa ohjauksessa rimatkin pysyivät sievästi ylhäällä!

Kisaavien radalla Watti taisi tehdä 10 vp, ja olin todella tyytyväinen sen menoon edelleen. Draivia riittää, rimoja taisi tippua vain yksi ja toinen viitonen tuli sokkokulmalta putkeen. Kyllä sen kanssa uskaltaa Simo kisailemaan :). Savun kanssa Henna kurvaili niinkin hienosti, että voittivat maksikisaavat nopealla nollalla!

Itse flunssaisena olin jo hieman uupunut päivän urakan loppuessa, mutta kivaa oli silti. Olipa mukava nähdä mahtavia suorituksia ja ennenkaikkea iloista menoa koirilla ja ohjaajilla molemmilla radoilla! Täytyy sanoa, että kyllä on koirakoiden taidot kasvaneet niistä ajoista, kun itse aloittelin aksahommia ja kävin mölleissä kisaamista harjoittelemassa lainakoiran kanssa.

 

Kommentit

  1. http://taka.vuodatus.net/

    Ihana lauma teillä! Uudesta hepastakin olisi kiva lukea lisää.