Etenee etenee

Eilen kirjoitin puolipalloista, joiden avulla on tarkoitus saada kaukot ja jäävät ruotuun. Watin tassut olette jo nähneet palloilla todisteena, mutta tässä vielä muut lisäksi!

Viimeisenä myös kuva toisesta varsin tärkeästä treenivälineestä – porakoneen laatikosta. Se on nimittäin juuri oikean korkuinen ja riittävän raskas pysymään paikoillaan kaukoja treenatessa. Ajatus on siis opettaa ensin kaksi erillistä asiaa:
– Molempien tassujen asettaminen puolipalloille (ja niiden pitäminen siellä). (Tämä onnistuu jo kaikilta neljältä!)
sekä
– Asentojen vaihdot etutassut korokkeella. (Tässäkin on päästy jo hyvään alkuun kaikkien kanssa). 
Kun nämä molemmat onnistuvat, yhdistän ne, on nimittäin selvästi helpompaa koiran hoksottimille käyttää alkuun vaihdossa isompaa koroketta kuin pieniä palloja. Tai ainakin tälle laumalle näyttää olevan. Pienet puolipallot on sitten helppo ottaa jääviin mukaan ja myöhemmin helppo häivyttää pois kun liikkeet muuten onnistuvat.

Pikkusheltti käyttää luonnollisesti vain yhtä palloa.

Pikkusheltti käyttää luonnollisesti vain yhtä palloa.

wp-1451563399433.jpeg

wp-1451563391117.jpeg

Kätevä apuväline tämä Boschin laatikko!

Kätevä apuväline tämä Boschin laatikko!

Kaikki hakeutuvat tosiaan jo hienosti etutassuilla palloille. Homma on edennyt niin, että alkuun palkka tuli ihan siitä, että tassulla läpsäisi yhtä palloa. Pian piti jo seistä yhdellä tassulla sen päällä. Kun tämä onnistui hyvin, oli aika ottaa toinen pallo mukaan. Tämä vaihe vaati selvästi kaikilta eniten ajatustyötä. Palkkasin kaikesta pienestäkin liikkeestä, joka toisella (lattialla olevalla) tassulla tapahtui toisen tassun seistessä pallolla. Aika pian kaikki huomasivat mistä tassusta on kyse. Seuraavaksi palkka tuli, kun tassu osui (vahingossa) odottavaan palloon. Nopeastipa huomasivat, että tassu kannattaa asettaa siihen päälle ja johan alkaa namispalaa satamaan ammollaan odottavaan suuhun. Pitkät palkkaukset kun molemmat tassut kohdillaan ja välistä yksi heittonami kauemmas jotta joutuivat hakeutumaan uudelleen palloille. Superkehu kun tassut osuivat kohdilleen ja se oli siinä. Näkyi lamppu syttyvän päiden päälle :).