Hööksin alet

Hööksin alesta tarttui jo heti Fasun saapuessa kuukausi sitten mukaan pari satulahuopaa, loimea ja riimu. Tänä viikonloppuna oli alen loppyrysäys ja jo alennetuista hinnoista sai vielä puolet pois. Sattumalta juuri tänä viikonloppuna minulla oli ohjelmassa pikkusiskon luona Kuopiossa kyläily ja ehdin jo harmitella, että alet jää välistä. Torstaina tallinomistajat olivat menossa Oulun Hööksiin ja erittäin ystävällisesti toivat minullekin pyytämäni pari alessa ollutta satulahuopaa tullessa. Onpa onni kun heppa asuu tallilla jonka omistajat ovat näin mukavia :).

Perjantaina ajelin Kuopioon äitini ja pikkuveljeni kanssa. Meillä oli ollut puhe käydä Matkus-kauppakeskuksessa joka tapauksessa vähän shoppailemassa ja googlettelin liikkeitä. Siellähän oli Hööks! Mahtavaa, pääsisin siis itsekin penkomaan alet. Suunnitelmissa oli katsoa Fasulle pintelit ja suitset, suojat jos löytyisi.

Heti perjantaina illalla päivällistämisen jälkeen pistäydyinkin Hööksissä. Kaipaamiani kamppeita ei löytynyt, mutta muuta kyllä – uusi toppatakki tallille vanhan, kulahtaneen tilalle (josta vetoketjukin jo vetelee viimeisiään), pari satulahuopaa ja muotoiltu joustollinen satulavyö. Hinnat eivät päätä ainakaan huimanneet kun huovilla oli kappalehintaa siinä kympin hujakoilla ja takki maksoi 18€, vyökin muistaakseni vain vajaat pari kymppiä. Enempää en uskaltanut rekkejä penkoa kun ajattelin, että Simo hurjistuu alessa tuhlailusta!

Vaan kuinkas kävikään, Simo meinasi illalla puhelimessa, että kerran nyt on kunnon alet niin voisin hyvin käydä katsomassa itsellenikin vaatteita. Niinpä seuraavana päivänä vielä tsekkaamaan ihmisten vaatepuoli. Ja löytyihän sieltä vaikka mitä ihanaa. Tarpeellisia ja jo ennalta pohdittu ja hankintoja oli sadetakki ja fleece. Sen lisäksi kävi tosi hyvä tuuri ja rekissä oli juuri minun kokoani aivan ihana Spooksin toppaliivi. Olen jo aiemminkin haaveillut kunnollisesta toppaliivistä, mutta lompakko ei ole sallinut hankintaa – tämänkin liivin ovh oli 119€. Nyt hintaa jäi alennusten jälkeen 41 euroa joten pakkohan se oli laittaa ostoskoriin. Lisäksi löysin hupparin ja jodhpurit. Hinta ei niissäkään todellakaan päätä huimannut, huppari 12€ ja kengät 29€ alen ollessa lähes 75%.

Ei siis ollenkaan huono reissu! Nyt on Fasulla huopia joista olikin oikeasti vähän puute ja minulla tallivaatteita. Taidanpa jatkossakin käydä penkomassa Hööksin alelaarit kun kerta näin hyviä löytöjä tein :).

image