Lillin uusi telkkari ja röntgenkuvia

Watin tassuhaavan seurauksena osallistujamäärä lenkeillä on ollut hieman vähäinen viime päivinä; Savu viettää jo mammalomaa eikä enää lenkkeile juurikaan kotipihaa kauemmaksi (kävelykin alkaa olla jo hieman vaappuvaa…) ja Watti on pakkolomalla vasten tahtoaan toistaiseksi. Siispä Tempo ja Lilli ovat ainoita, jotka pääsevät metsään ja hiekkakuopalle rälläämään. Harmillinen homma, sillä Watti on Tempon paras leikkikaveri eikä Lillistä ole sille painiseuraksi. Koirat ovat myös olleet treeni- ja kisatauolla nyt kuukauden, ettei tänne talouteen kantautuisi mitään ikäviä viruksia tuliaisina. Kennelyskää ym. on nyt niin runsaasti liikkeellä, että ollaan otettu ihan varman päälle. Kyllä noista koirista näkee että kaipaisivat reenejä. Pelkkä lenkkeily ei riitä oikein väsyttämään duracellpupuja, joten ollaan sitten mm. piiloteltu nameja ympäri taloa, kotitokoiltu ja reenailtu erinäisiä temppuja.

Lilli sai kuitenkin päiviinsä hieman uutta sisältöä toissapäivänä. Yhdistettiin nimittäin kaksi erillistä hiirilaumaa ja koko kööri sai muuttaa isoon vanhaan akvaarioon asustelemaan. Isossa sakissa on se hyvä puoli, että aina joku touhuaa jotain ja terraariossa riittää katsomista. Muita koiria koko asia ei ole kiinnostanut pätkääkään, mutta jostain syystä Lilli on erittäin kiinnostunut hiiristä – ei kuitenkaan terrierimäisesti (”ruokaa!”) vaan lähinnä tuntuu pienillä aivoillaan ajattelevan niiden olevan jotain pienen pieniä koiria; heiluttelee häntäänsä niille lakkaamatta ja seuraa silmä kovana. Siispä iso terraario on ollut varsin mainiota ajanvietettä Lillille parina viime päivänä. Vitsailtiinkin, että siinä on Lillille oma laajakuvatelkkari, josta tulee nonstoppina luontodokkaria :).

IMG_0215

Hölmö mikä hölmö :)

 

Savulla on tänään menossa 52. tiineyspäivä (laskettuna ensimmäisestä astumisesta). Sen kunniaksi kuskattiin Savu Ouluvettiin tapaamaan taas eläinlääkäriä röntgenkuvauksen merkeissä. Maha alkaa olla tässä vaiheessa jo aika mahtavan muhkea, onko ihmekään ettei juoksentelu enää oikein maistu. Ei maistu kyllä ruokakaan, varmaan pennut alkavat jo painaa mahalaukkua aika ikävästi. Pentujen liikkeet tuntee jo todella hyvin mahan läpi, ja välillä siellä vaikuttaakin olevan aikamoiset bileet käynnissä…

Valas 52 vrk

Valas 52 vrk

n. 50 vrk

n. 50 vrk

 

Ouluvetin eläinlääkäri oli taas aivan ihanan ystävällinen ja rauhallinen sekä teki tarkkaa työtä :). Kuvia otettiin useampi kappale, sillä ensimmäisestä ei oikein ottanut selvää kaikista pennuista, ja seuraavassa oli vielä yksi kallo hieman kysymysmerkki. Saatiin taas iloisia uutisia! Ultrassa nähty ”viisi tai mahdollisesti enemmän” piti paikkansa, röntgenissä näkyi varmuudella SEITSEMÄN kalloa ja rankaa! Mahtava homma. Kyllä Nemo ja Savu osasivat hoidella hommat kunnialla vaikkei progeja otettu vaan luotettiin vaistoihin. Tässä röntgenkuvia, ensin molemmat ilman piirroksia (etsi pennut!) ja sitten havainnollistavien piirrosten kanssa. Isommalta ruudulta röntgenkuvien katseluohjelmalla kontrastisäätöjen kanssa olivat kyllä vielä selkeämpiä ja pentuja ei ollut mitään vaikeutta erottaa.

KUVA A ilman viivoja

KUVA A ilman viivoja

KUVA B ilman viivoja

KUVA B ilman viivoja

KUVA A viivojen kanssa

KUVA A viivojen kanssa

KUVA B viivojen kanssa

KUVA B viivojen kanssa

 

Ilmankos se maha onkin niin iso!

 

Kommentit

  1. Anna

    Kylläpäs Savun vatsa onkin mahtavan kokoinen :) Ei mikään ihme kun tuollainen katras pentuja köllöttelee siellä :) Tsemppiä loppuodotukseen!