Pentujen pääsiäinen

Pääsisäissunnuntaita vietettiin jopa täällä Oulussakin niin lämpimissä merkeissä, että päätimme laittaa samalla kertaa sekä pihakalusteet että pennut ulos. Pentujen ulkoilutus pihalla on viime aikoina jo ollut aika haastavaa, sillä ne ottavat heti jalat alleen, jokainen pentu eri suuntaan. Tontti meillä on toki aidattu, mutta varmasti sieltä löytyisi yksi pennun mentävä rako jos ei useampikin. Ja vaikka pennut pysyisivätkin aidan sisäpuolellakin, olisi petolintujen helppo käydä hakemassa pihalta bordercollielounas. Niitä täällä riittää: löytyy haukkoja, huuhkajia ja on naapurin pihapiirissä joku kotkakin bongattu.

Pennuille teimme tilavan aitauksen Bilteman kompostiaidoista, jotka laitettiin nippusiteillä kiinni puoliympyräksi terassin ympärille. Siinä saivat juosta ja painia niin kauan kuin jaksoivat, mikä suunnilleen tarkoitti 3-4 tuntia. Pidemmittä puheitta, kuvat kertokoon enemmän kuin tuhat sanaa:

MK237423

Hyvin mahtuu!

Hyvät leikit, Watti valvoo taustalta.

Hyvät leikit, Watti-täti valvoo taustalla.

MK237588

Kumpi varoo kumpaa? (Sisu ja Tempo)

Vietiin pentuset ulos syömään!

Pääsiäisen kunniaksi ulkona syömässä… (kuvassa Into)

Watti lempipuuhissaan pihan reunalla

Samaan aikaan Watti lempipuuhissaan pihan reunalla…

Kiri ja Vinha

Kiri ja Vinha

Nopsa

Nopsa

Lopuksi sisälle nukkumaan!

Lopuksi sisälle nukkumaan!

Tässä vielä yksi repimisvideo eiliseltä. Tällainen pyörremyrsky meillä on siis talossa ollut käynnissä viime viikkojen ajan:

p.s. Pennut täyttivät tänään 50 vuorokautta! Niin se aika lentää…