Pentulaatikko pystytetty, 58 vrk takana

Savulla on tänään menossa 58. tiineysvuorokausi, ja emännän hermorakenne alkaa pettää. Miten ihmeessä tämä odotus voi tuntua niin törkeän pitkältä? Lämpöjä alettiin mittailemaan hätähousuina jo sunnuntai-iltana eli 54 vrk:n kohdalla, mikä oli toki ihan järjetöntä. Vaan kun tuntui paljon paremmalta kärvistellä odottaen kun oli edes jotain tekemistä. Lämmöt pysyttelivät keskiviikkoiltaan saakka nätisti 37,4-38,0 välissä, eikä Savu muutoinkaan ole osoittanut mitään merkkejä. Tänään kuitenkin Simo mittasi iltayhdeksältä 37,0 astetta! Edellinen mittaus kahta tuntia aiemmin oli 37,9 eli iso muutos lyhyessä ajassa! Sen jälkeen on pariin otteeseen vielä mitattu, noin puolen tunnin välein että näkisi vähän trendiä, vaan eihän se lukema ole tuosta mihinkään liikahtanut. Taitaa olla levoton yö tulossa (emännälle) kun pitää kontrolloida lämpöjä tiuhaan tahtiin. Toisaalta Savu vain makoilee rauhallisena, ei läähätystä eikä petailua tms. Eli eiköhän tässä vielä ainakin muutama päivä mene.

Pentulaatikko saatiin ystävältä lainaan (kiitos Maarit!) viime viikonloppuna, ja alkuviikosta kasattiin jo odottelemaan pesuetta. Päätettiin nyt sijoittaa laatikko ainakin alkuun makkariin, vaikka joudutaankin sitten nukkumaan turhan lämpimässä kun lattialämmitystä pitää kääntää isommalle. Ei se mitään, nukutaan vaikka ilman peittoja. Parempi näin, saanpahan vahtia pentulootaa omasta sängystä käsin eikä tarvitse muuttaa kodinhoitohuoneeseen patjalle nukkumaan. Savu on jo kotiutunut laatikkoon ja nukkuu siellä yönsä varsin tyytyväisenä.

Laatikko kaipaa vielä muutamaa vilttiä

Laatikko kaipaa vielä muutamaa vilttiä

Huomenna minulla vain lyhyt pistäytyminen opinahjossa, sillä siirrän yhtä tenttiä suosiolla maaliskuun loppupuolelle. Täytyy myöntää, että tässä viimeisen viikon pentukuumeen runtelemana on lukumotivaatio ollut huonohko, joten parempi näin… Ensi viikko on onneksi hiihtolomaa, joten pentujen tulo osuu varsin nappiin eikä koko kööriä tarvitse jättää päivisin yksin Simon vastuulle . Kunhan nuo pennut ovat syntyneet ja pahimmasta jännityksestä on päästy yli, voinen taas kaivaa tenttikirjat esille.