Rallittelemassa

Taisikin olla puhetta jo jossain aiemmassa postauksessa, että olin Watin ilmoittanut rally-kisoihin. No, lauantaina käytiin rallittelemassa OKK:n hallissa kahden radan verran ja hubaa oli! ALO-luokan liikkeet on sen verran helppoja (toko-pohjilla), että mitään kovn ihmeellistä valmistautumista ei ennen kisoja tehty. Opeteltiin tietysti sivulta eteentulo – johon saa ALO:ssa käyttää vielä käsi- ja vartaloapuakin. ALO-luokan hommat perustuvat kuitenkin hyvin vahvasti seuraamiseen ja se on onneksi jo hanskassa. Kisoissa oli varsin mukava ja rento ilmapiiri, kaiken rotuisia koiria näkyi kehän laidalla odottelemassa omaa starttivuoroansa. Kehässäkin näytti omistajilla koirineen olevan hauskaa, joten toko-kisojen ryypyotsaisuus ainakin näin ensinäkemältä puuttui tästä touhusta.

Watin kanssa oli kivaa tokotella, kuten aina. Se on vain niin liikkis, antaa aina täydet 100% itsestään ja häntä heiluu koko ajan. Koko Watin olemus kertoo, että ihan parasta on tehdä yhdessä oman ihmisen kanssa jotain, lajilla ei väliä! Ja kaikkea ollaankin tehty; tähän mennessä Watin kanssa on treenattu ainakin agilityä, tokoa, vepeä, metsäjälkeä, pk-jälkeä, rallytokoa ja vetohiihtoa. Osassa lajeista on kisattukin ja lopuissakin on tarkoitus debytoida kunhan sinne saakka ehditään. Varsin monipuolinen koira siis.

A-radalla emäntä tupeksi hieman, ja ansaitsi -10p. Unohdin siis yhden käskyn ja sen seurauksena Watti ennakoi liikkeessä, nousten ylös seuraamaan – kuten olin aivan itse sen opettanut :), hups… Hölmö ohjaaja ei myöskään ollut perehtynyt riittävästi lajin sääntöihin ennen kisoja eikä tajunnut, että uusimalla ko. liikkeen olisi tullut ainoastaan -3p! Voi ei! No ainakaan en toiste tee samaa virhettä, kyllä nyt on kantapään kautta opittu. Muuten rata oli tosi hyvää menoa ilman muita pistemenetyksiä, ja tuomari olikin kommentoinut arvostelukaavakkeeseen hyvästä yhteistyöstä. Ja siltä se tuntuikin, siis molempien ratojen aikana. Että me puhalsimme Watin kanssa yhteen hiileen ja vieläpä iloisella meiningillä! B-radalta yhteensä 4 pistemenetystä tiiviistä/painavasta seuraamisesta. Pisteet siis 90 ja 96, eli kaksi ykköstulosta, hieno Watti!

Simo oli ihana kepo ja kuvaili molemmat radat sekä huolehti ohjaajan suklaahimon tyydyttämisestä! Kyllä on mukavaa, kun on huomaavainen & reipas kepo mukana kisareissuissa :).

Videot radoista ovat youtubessa, linkit: