Bianca ”Savu”

savu16kk

Rotu: bordercollie
Sukupuoli: narttu
Syntymäaika: 12.6.2012
Väri: sinivalkoinen
Lonkat: A/A
Kyynärät: 0/0
Olkapäät: terveet
(kuvattu 8/2013 Animagissa)
Silmät: terveet
Geenitestit: CEA vapaa, NCL vapaa
Näyttelytulos: EH
Agility: maksi 3
A-SERT Kokkola 16.7.2017
Luonnetesti: Hyväksytty, +123p
Savu koiranetissä

Savu on siro, kompakti, vauhdikas narttu jonka kanssa agilityä on erittäin mukava harrastaa. Turkki on niukahko. Savu on ollut aina täysin terve, eläinlääkärissä on käyty vain rokotuksilla ja lonkkakuvissa. Luonteeltaan Savu on avoin ja sosiaalinen ihmisiä ja koiria kohtaan. Laumassa se tyytyy omaan paikkaansa, ei yritä kiipiä eikä pomota muita. Vieraiden koirien kanssa tulee kohtuullisen hyvin toimeen, alistuu tarvittaessa, ei provosoi eikä provosoidu, tosin aivan iholle tunkeville saattaa kyllä ärähtää.
savu_jaalautallaJPG

Savun päälajina on agility, Veera toimii kartturina.

Agilityradalla Savu on nopea, kääntyy ketterästi, hyvin ohjattavissa, irtoava. Hieman kova hyvässä mielessä, ei ota pienestä itseensä. Ei flänkkää esteitä helposti, eikä käytä esteisiin silmää. Ei roiski rimoja. Todella syttynyt lajiin, radalla menee kauhealla kiihkolla :). Joskus muka tietäisi radan kulun emäntäänsä paremmin… Hoksottimet ovat nopeat ja oppii uudet asiat (niin hyvät kuin huonotkin!) vähäisellä toistomäärällä. Savu palkkautuu parhaiten pallolla, mutta myös namit uppoavat hyvin. Se on saalisviettinen ja sisukas. Se ei hötkyile turhia, vaan keskittyy hommiin.

Kotona Savu on vaivaton kaveri. Ei turhia sisällä riehu eikä touhuile, vaan lähinnä tyytyy tarkkailemaan maailman menoa pediltään käsin. Ulkoilemaan se on aina valmis ja parasta mitä se tietää on viilettää porukassa hiekkakuopalla tuhatta ja sataa… Savu on alustavarma, laukauksillekin on testattu luonnetestissä (laukauskokematon), ei ylimääräisiä reaktiota tai pelkoa. Savu ei ole ääniherkkä muutoinkaan arjessa, esimerkiksi uudenvuoden raketit yms. eivät aiheuta mitään sätkyjä. Savu on vieraillut mm. sairaalassa kaverikoirana eikä ollut hommasta moksiskaan – päinvastoin sitä oli vaikea saada lähtemään kun kerrankin oli jonossa rapsuttajia tarjolla…

Lisää kuvia Savusta löydät kuvagalleriasta.