Uintihullut

Simo oli varannut koirauimalasta torstaille uintivuoron pitkästä aikaa. Moneen kuukauteen ei olla taidettu sinne ehtiä, joten olihan se taas aikakin! Yleensä uimassa on ollut Watti ja Savu, mutta nyt päätin kuitenkin ottaa Savun sijaan Viiman polskuttelemaan, näkisipä miten se reagoi aivan uudessa tilanteessa. Watti taisi olla aika innoissaan uimisesta, nosti nimittäin sellaisen konsertin ilmoille kun auto kaarsi koirauimalan pihaan…

IMG_2901

Viima oli odotusten veroinen, eikä sitä näyttänyt hätkäyttävän uusi paikka, vieraat koirat ja ihmiset, tuoksut, uima-allas tai ylipäätään mikään. Watin perässä polskautti suoraan altaaseen eikä sitä meinannut saada sieltä pois millään :). Harmi vain, että Watin piti saada treenata vepe-hommia, joten Viiman oli maltettava odotella välillä omaa vuoroaan altaan reunalla.

IMG_2895

Watin kanssa treenailtiin tällä kertaa ihan samoja perusjuttuja kuin aiemminkin, olihan tässä pitkä tauko välissä. Tehtiin siis esineen noutoa niin, että esine ei ole näkyvissä vaan Watin tuli suunnata ihmisen (minun) luo käskystä uimalla ja annoin dummyn sille vasta kun se oli ihan vieressä. Samaa hommaa tehtiin köyden kanssa. Nyt pitäisi sitten ennen seuraavaa uintikertaa harjoitella kuivalla maalla köyden noutoa, jossa on paino perässä, pitäähän Watin osata sitten kokeessa joskus hinata vene köydestä rantaan. Watti oli selvästikin pohtinut päässään näitä vepe-juttuja tässä tauon aikana, kun mikään ei tuottanut sille vaikeuksia; suuntasi hyvin ilman lelulla houkuttelua ihmistä kohti ja luovutukset sujuivat joka kerta moitteettomasti.

Viiman kanssa harjoiteltiin ihan normaalia lelun noutoa vedestä mikä onnistui hienosti. Taisteli myös hyvin lelusta kun oli tuonut sen ihmiselle, eli ei haitannut lainkaan vaikka oli vieras elementti ja ympäristö. Koirilla tuntui olevan kivaa, niin myös ihmisillä! Viima se vain muuttuu päivä päivältä aina kivemmaksi tapaukseksi, ihana tyyppi!

IMG_2905