Viimeisimmät hevostelut

Tuntuu, että pikkuhiljaa minä olen tottunut Fasun tapoihin ja se vastavuoroisesti minuun. Alkaa olla jo jonkinlainen aavistus takaraivossa siitä, miten se käyttäytyy eri tilanteissa ja miten sitä täytyy ratsastaa.

Me sovitaan hyvin yhteen ainakin tämän vajaan kuukauden perusteella. Fasu on hieman kiireinen ja hätäinen, mutta alan jo vähän oivaltaa mitä on treenattava. Ollaan jo saatu aikaiseksi varsin kivoja pätkiä kentällä!

12695616_809091892550929_2005220933_o.jpg

 

Tamma on hieman lihasköyhä jonka seurauksena takapää jää hieman matkasta ja etupää kiiruhtaa alta pois. Takajaloilla ei ole vielä voimaa kantaa kroppaa ja ratsastajaa pitkiä aikoja kunnolla, joten sitä jumppaillaan. Kenttä on onneksi ollut varsin hyvässä kunnossa jo yli viikon (karseiden jääkelien jälkeen) joten olen ottanut melkein joka ratsastuskerralla ainakin vähän maapuomeja ja usein myös ravikavalettia (yllä olevassa kuvassa Fasu kyllä ”vähän” liioittelee kavaletin ylittämistä, hih!). Pieniä jumppasarjoja on myös tarkoitus ottaa ohjelmistoon.

img_20160219_123419.jpg

 

Keskiviikkona saatiin tallille opettamaan Hinni Koskenniemi. Meitä oli koulutunnilla minä & Fasu, Jatta & Roni sekä Maria & Elli. Tunti oli oikein tehokas ja hyödyllinen. Alkuun Fasu oli tyypilliseen tapaansa kiireinen eivätkä pidätteet ja oikea pohje tuntuneet menevän ihan läpi. Teimme loivia kiemurauria ja siirtymisiä, joiden avulla Fasu alkoi toimia koko ajan paremmin ja lopputunnista hakeutui kauniisti eteenalas rennossa ravissa! Tykkäsin Hinnin opetustyylistä ja odotan innolla ensi viikon tuntia.

Eilen tein itsekseni samaa kiemurauraharjoitusta kentällä. Se tuntuu sopivan Fasulle – sen tasapaino ratsastajan kanssa on vielä hakusessa ja seurauksena vauhti korvaa puuttuvan tasapainon. Kiemurauralla se joutui selvästi mietiskelemään taipumista ja ratsastajan kantamista. Tätä täytyy tehdä lisää.

Meillä on Fasun kanssa molemmilla vaikeampi puoli oikea. Niinpä oikealle rehellinen taipuminen ja kulmien/ympyröiden ratsastaminen on ollut hieman hankalaa. Fasu tahtoo kaatua oikea lapa edellä sisään. Luin netistä (valitettavasti en muista mistä) hyvän vinkin tähän. Sen sijaan, että jatkaisin vaikeaan oikeaan kierrokseen taivuttelua, otin vasemman kierroksen mutta vastataivutuksella. Se oli siis tämänpäiväinen ohjelma kentällä. Lyhyet sivut ja kulmat myötätaivutuksessa ja pitkät sivut ulospäin asettaen + kevyesti taivuttaen. Hyvin pian Fasu sai jutun juonesta kiinni ja pääsin ratsastamaan vähän paremmin oikeaa takajalkaakin alle. Sen jälkeen onnistui oikeaankin kierrokseen aivan todella hyvät myötäasetukset ja -taivutukset! Todella hyödyllinen ja meille sopiva harjoitus.

img_20160219_123208.jpg

 

Lopuksi otin vielä lyhyesti käynti-ravisiirtymisiä, jotka tuntuivat huomattavasti aiempaa paremmilta vastataivutusten jälkeen. Fasu oli tosi hyvin avuilla ja haki kauniisti pyöreäksi eteenalas. Tästä on hyvä jatkaa huomenna!