Villikot 6,5 viikkoa jo

Meidän pikkukirpuista on tullut jo kauhean isoja! Tänään ilmestyivät pentujen tiedot koiranettiin, mikä herätti huomaamaan että luovutusikähän on jo aivan ovella… Nyyh! Kiri lähtee jo ensi viikolla jossain vaiheessa Nemo-isän luokse, Vinha ja Sisu matkaavat koteihinsa sen jälkeen, Inton ja Nopsan tarkka lähtöpäivä on vielä sopimatta. Onneksi kotiin jää sentään pikku-Viima lohduttamaan minua Lilliä ja Savua! Pentujen virallisiksi nimiksi jäivät vauhdikkaat työnimet yhdellä muutoksella: nelosen ja viitosen nimet vaihtuivat päikseen jo muutama viikko sitten, kun oltiin valittu meille jäävä pentu ja ihastuttu Viima -nimeen.  Nopsa jouduttiin siruttamaan toiseen kertaan vielä, kun ensimmäinen siru pullahti ulos niskasta pistoreiästä heti samana iltana sirutuksen jälkeen. Nyt on kuitenkin kaikilla tunnistusmerkinnät kunnossa ja toivon mukaan rekisteripaperitkin matkalla Kennelliitosta tänne päin.

Nopsa

Nopsa

Siru

Siru

Pennut ovat nyt päässeet kaikki jo ulkoilemaan pihalla säiden muututtua suopeammiksi. Kaikki olivat varsin reippaita tapauksia, joskin pikku-Viima turvautui alkuun turvalliseen kainaloon kunnes uteliaisuus vei voiton… Ulkomaailmassa oli kaikkea ihanaa tutkittavaa ja haisteltavaa! Muutakin jännää ollaan harjoiteltu: pentupantoja on pidetty toisinaan kaulassa harjoituksen vuoksi (ja voi että ne olivat inhottavia ja kutittivat aluksi pentujen mielestä!). Pennut ovat myös päässeet maistelemaan raakoja luita – ne alkavat nimittäin olla jo aikamoisia terminaattoreita ja todettiin että naskalihampaille voisi antaa jotain kestävää sallittua tekemistä.

IMG_1527

Päiväunet

Päiväunet

Äiskä hoitaa <3

Äiskä hoitaa <3

Vaikka on vasta huhtikuun puoliväli, ovat viimeiset pari päivää olleet varsin keväisiä. Aurinko on paistanut lämpimästi ja viikonlopun sateet veivät mennessään viimeisestkin lumen rippeet metsästä. Tänään käytiin pidemmällä metsälenkillä merenrannassa saakka. Jäät näyttivät olevan vielä tiukasti paikoillaan, vaikka huhu tiesi kertoa että mm. Tampereen suunnilla ne olisivat jo lähteneet. Merestä toki nuo tuppaavat lähtemään aika myöhään. Ihana lenkki silti! Tätä olemme kaivanneet ja koirat myös.

IMG_1643

PS. Simo innostui shoppaamaan vähän reilummalla kädellä ja hankki netistä Watille ikioman kunnollisen kumiveneen! Niinpä ensi kesän lajivalikoimaan kuuluu entisten harrastusten rinnalla vesipelastus :).