Wappukuulumisia

Takana on muutaman viikon mittainen jäätävä tenttiputki, jonka aikana ei ollut aikaa yhtään millekään ylimääräiselle. Koirat saivat tyytyä lenkkeilyyn ja pihailuun – onneksi säät ovat suosineet ja tyypit ovat voineet hengailla pihassa koko päivän kun itse olen istunut nenä kiinni tenttikirjoissa. Seuraava tentti on vasta parin viikon kuluttua, joten päätin ansaitusti hengähtää vappuviikonlopun ja jatkaa urakointia sen jälkeen. Vapaapäivän kunniaksi suunnattiin tänään tietty hallille. Treeniseuraksi lähtivät mukaan Henna&bortsupojat. En raaskinut jättää ketään kotiin vaikka Simo ei ollutkaan mukana treeneissä, joten viisi omaa karvakuonoa kömpi autoon. Olivat aika innoissaan kun auto kaarsi hallin pihaan, treenitauko on selvästi ollut koirista liian pitkä kuten emännästäkin!

Tällä kertaa keskityttiin keppitreeniin pääosin. Vain Lillin kanssa tehtiin juoksaritreeniä alkuun, ensimmäistä kertaa siirsin boksin A:lle, nopeasti tuntui sheltti saavan jutun juonesta kiinni. Katsotaan, ehtivätkö juoksarit valmiiksi SM-kisoihin mennessä, mutta en aio ottaa asiasta paineita. Savu & Lilli harjoittelivat tällä kertaa vaikeita kulmia kepeille – sekä todella jyrkkää avokulmaa että todella jyrkkää suljettua kulmaa. Ei ongelmia kummallakaan, pienellä sheltilläkin välähti selvästi päässä ja nakkia sai kaivaa taskusta tiuhaan kun hommat onnistuivat hienosti! Watti ja Tempo tekivät ihan perustreeniä kepeillä, Simollahan on tavoite startata molempien kanssa kisaura nyt piakkoin. Watti pujottelee edelleenkin hienosti, mitä nyt ei vielä kestä vedättämistä juurikaan kepeillä kun tulee hirveä kiire perään. Treeniä, treeniä… Tempon kanssa päästiin jo ottamaan yksi ohjuri pois. Edetään hitaasti ja rauhallisesti Tempon kanssa, ettei tule takapakkia. Viiman kanssa aloitettiin ekaa kertaa ikinä keppitreeni tänään! Valitsin menetelmäksi 2×2 koska se on toiminut Savullakin todella hyvin. Lisäksi ne löytyvät meiltä kotoa joten on helppo treenailla pihalla lyhyitä tuokioita. Melkein tippa nousi linssiin kun pikkubortsu tajusi homman nimen ihan parilla toistolla ja oli niin fiiliksissä tarjoamassa portista sisäänmenoa kerta toisensä jälkeen <3. Ihana tyyppi! Yhtä ainoata porttia siis tänään toki vasta mentiin. Treeneistä jäi superhyvä mieli! Tätä lisää! Pakko päästä aksaamaan ja tokottamaan nyt viikonlopun aikana useampaan kertaan…

Treenien jälkeen koirat kotiin ja päälle tallikamppeet. En ole ehtinyt Onniakaan kauheasti hoitelemaan ja ratsastamaan nyt muutamaan viikkoon tenttien vuoksi. Käynnit ovat olleet pikaisia ja vähäisiä. Jospa asia korjaantuisi kun viimeisetkin tentit ovat ohitse. Onnihan muutti talvella uudelle tallille sillä se tuntui stressaavan edellisessä tallipaikassaan todella paljon ja kehitti mahahaavan oireita. Luulen, että tyyppi ei ole Puolassa ollessaan juurikaan asunut karsinassa, homma oli niin levottoman oloista. Löysimme ihanan pienen maalaistallin, jossa Onni pääsi pihattoon kaverin kanssa. Tallipaikka on lisäksi täysihoidolla, joten helpottaa omaa elämää aika paljon, etenkin kun talli on varsin pitkän ajomatkan päässä. Onni on nyt ehtinyt majailla uudessa paikassa aikalailla tarkkaan kolme kuukautta, ja hyvältä vaikuttaa! Onni on jotenkin muuttunut leppoisammaksi ja hyväntuulisemmaksi, lisäksi mahan aristelu on jäänyt pois vapaan heinän myötä. Kavereiksi pihattoon on vieläpä sattunut kivoja heppakamuja, ensin hyväluonteinen suokkiruuna ja sen jälkeen söpö nuori suokkitamma, johon Onni tuntuu aivan rakastuneen. Koska Onni on ollut mahaan liittyneen kenkuttelun takia nyt lomalla, ollaan liikutettu sitä alkuun vain lyhyitä pätkiä kerrallaan. Tänäänkin hölkyteltiin ilman satulaa kentällä vain lyhyen aikaa. Aurinko paistoi ja oli ihanaa!

onninwappu

Emännän hymy paistaa kilpaa auringon kanssa. Onni <3

Blogiin on näköjään unohtunut kaiken kiireen keskellä päivittää Watin selkälausunnot. Nehän tosiaan tulivat Kennelliitosta jo reippaasti yli viikko sitten. Tulokset olivat juuri sitä mitä toivottiinkin; täysin terve selkä kokonaisuudessaan! Nyt uskaltaa harrastaa hyvillä mielin pienen sakemannin kanssa ihan kaikkea mitä halutaankin.

Nyt sitten munkinpaistoon ja simaa nauttimaan. Koirat aloittivat jo aamulla Wapun juhlimisen railakkaasti tekemällä pienen vappujäynän teekkarihengessä. Kuului vain pihalta karmea kolahdus ja tässä tulos:

vappuyllatys

Kukaan ei ole toistaiseksi tunnustanut tekoa. On ne sellaisia mussukoita…